09 september 2024

Cykelkvällar med Börjessons i Blekinge 18 och 19 september

Cykla, skratta, lyssna och ha trevligt en kväll tillsammans med Börjessons och vår samarbetspartner Guided Heros. Alla cyklar funkar för denna kväll – landsvägsracer, MTB eller standardcykel spelar ingen roll – vi anpassar grupperna efter förmåga och ambition.

Vi tänker att vi samlas 17:30 utanför Skoda-entrén för cykling och delar in oss två olika ledarledda grupper.

• En grupp som kör 30 km med 3–4 inlagda kortare segment för att ”leka” med gruppen. Guided Heros har tagit fram en helt unik lösning där utvalda Strava-segment kan räknas samman till en totallista. Kom gärna med landsvägsracer eller liknande.

• Andra gruppen kör 10 km och betydligt saktare på cykelvägarna runt Karlshamn/Karlskrona och följer en digital tipspromenad. Farten lämpar sig för alla och till och med cykelkorgen passar in i denna grupp.

Kl. 19:00 är det After bike med tilltugg, prisutdelning och föredrag. Vi samlas för att summera rundorna med lite olika prisutdelningar med glimten i ögat och inspirerande föredrag men nyttiga tips.

FÖRELÄSARNA

Kaptenerna i Team Mustasch och Guided Heroes ger sina bästa tips hur du blir en Snyggare, Snabbare och Säkrare cyklist med Stort leende. Våra tre cykelledare och föreläsare för kvällen har mer än 75 års cykelerfarenhet tillsammans och är alla ursprungligen ifrån Kalmar.

Hjalmar Hultgren, 24 år, student på högskolan i Kalmar inom idrottsvetenskap med specialinriktning konditionsidrott. Gjort en stor livsförändring ifrån att vara överviktigt och psykiskt dåligt mående tonåring till att 2024 bli snabbaste cyklist på IronMan Kalmar.

Mattias Carlsson, 49 år, har tävlat i ett 20-tal olika länder både för svenska landslaget och för internationella proffslag i cykel. Mattias rundade av sin karriär med att starta det svenska i elitlaget Team MA Speedwear Borås CA, som blev Sveriges bästa SM-klubb. Efter sin tävlingskarriär arbetade han som produktchef för Craft, där han utvecklade kläder med några av världens bästa och mest framgångsrika cyklister. Mattias är medgrundare till företaget Abloc, som i fjol gick ihop med Guided Heroes, och arrangerar olika typer av cykelevent såsom läger, guidade äventyr, tävlingar och erbjuder coachning ifrån nybörjare till världselit. Team Mustasch är ett exempel på initiativ av Abloc, som gänget arrangera för tionde gången 2025 på Vätternrundan för att uppmärksamma och samla in pengar till cancerforskningen.

Peter Larsson, 70 år, idrottat hela sitt liv. Var med och startade Järnmannen i Kalmar 1994 som senare blev IronMan Kalmar. Har själv kört IronMan på Hawaii och är sedan över 10 år en mycket uppskattade ledare i Team Mustasch, tyvärr själv drabbad av prostatacancer sedan 2016.

Ta chansen att hänga på oss på inspirerande kväll med teori, teknik och taktik.

Vi inleder med en vacker social cykelrunda följt av afterbike med nyttiga lärdomar.

Passar både nybörjaren och den mer erfarna cyklisten och eller för den delen också bilisten.

- - - -

Det bjuds dryck, fralla och chips.

Vi har inte möjlighet till dusch efter rundan, utan tempot blir lågt på båda rundorna så vi förhoppningsvis slipper svettiga kläder. Ett tips är att ta med lite ombyte om man inte vill sitta hela kvällen i sina cykelkläder.

> Om du inte vill, kan eller hinner cykla med grupperna är du givetvis välkommen ändå för att lyssna på föreläsningen och träffa våra partner. Anmäl dig på samma länk, vi gör ingen skillnad på om du cyklar eller ej.

OBS! Vid dåligt väder blir det bara After bike och föreläsningar som då startar 18:00.